Rybák kaspický



Všechny poznatky, které lidé za staletí nashromáždili o Rybák kaspický, jsou nyní k dispozici na internetu a my jsme je pro vás shromáždili a uspořádali co nejpřístupnějším způsobem. Chceme, abyste měli rychlý a efektivní přístup ke všem informacím o Rybák kaspický, které chcete vědět, aby vaše zkušenost byla příjemná a abyste měli pocit, že jste skutečně našli informace o Rybák kaspický, které jste hledali.

Pro dosažení našich cílů jsme se snažili nejen získat co nejaktuálnější, nejsrozumitelnější a nejpravdivější informace o Rybák kaspický, ale dbali jsme také na to, aby design, čitelnost, rychlost načítání a použitelnost stránky byly co nejpříjemnější, abyste se mohli soustředit na to podstatné, znát všechny dostupné údaje a informace o Rybák kaspický, aniž byste se museli starat o cokoli dalšího, o to jsme se již postarali za vás. Doufáme, že jsme dosáhli svého cíle a že jste našli informace, které jste chtěli o Rybák kaspický. Proto vás vítáme a vyzýváme, abyste si i nadále užívali používání scientiacs.com.

Rybák kaspický
Sterna-caspia-010.jpg
chov peí
Kanada
Rybák kaspický (Hydroprogne caspia) non-chov.jpg
nechovné peí
Gambie
Vdecká klasifikace Upravit
Království: Animalia
Kmen: Chordata
Tída: Aves
Objednat: Charadriiformes
Rodina: Laridae
Rod: Hydroprogne
Kaup , 1829
Druh:
H. caspia
Binomické jméno
Hydroprogne caspia
( Pallas , 1770)
Hydroprogne caspia map.svg
Synonyma

Sterna caspia
Hydroprogne tschegrava
Helopus caspius

Caspian tern ( Hydroprogne caspia ) je druh rybáka , s subcosmopolitan ale rozptýlené distribuce. Pes jeho rozsáhlý rozsah, to je monotypic jeho rodu, a má ádný pijatý poddruh . Rodové jméno pochází ze staroeckého hudrosu , vody a latinského progne , vlatovky . Specifická kaspie pochází z latiny a stejn jako anglický název odkazuje na Kaspické moe .

Popis

Jedná se o nejvtího rybáka na svt s délkou 4860 cm (1924 palc), rozptím kídel 127145 cm (5057 palc) a hmotností 530782 g (18,727,6 oz). Dosplí ptáci mají erné nohy a dlouhou tlustou ervenooranovou bankovku s malou ernou pikou. Mají bílou hlavu s ernou epicí a bílým krkem, bichem a ocasem. Horní kídla a záda jsou svtle edá; kídla jsou bledá s tmavým primárním peím. Za letu je ocas mén rozeklaný ne ostatní rybáci a konce kídel jsou na spodní stran erné. V zim je erná epice stále pítomna (na rozdíl od mnoha jiných rybák), ale s njakým bílým pruhem na ele. Volání je hlasité kvákání podobné volavkám.

Distribuce a stanovit

Jejich chovným stanovitm jsou velká jezera a oceánská pobeí v Severní Americe (vetn Velkých jezer ) a lokáln v Evrop (hlavn kolem Baltského a erného moe ), Asii , Africe a Australasii ( Austrálie a Nový Zéland ). Severoamerití ptáci migrují na jiní pobeí, Západní Indii a nejsevernjí Jiní Ameriku . Evroptí a asijtí ptáci tráví mimohnízdní období v tropech Starého svta . Afrití a australtí ptáci ijí nebo se rozcházejí na krátké vzdálenosti.

V roce 2016 bylo v národním památníku mysu Krusenstern na severozápad Aljaky nalezeno hnízdo kaspického rybáka , o 1000 mil severnji ne jakékoli pedchozí pozorování. Tento vývoj byl souástí obecného trendu druh pohybujících se na Aljace na sever, co je tendence pipisovaná globálnímu oteplování .

Globální populace je asi 50 000 pár; poty ve vtin region jsou stabilní, ale populace Baltského moe (14001475 pár na poátku devadesátých let) klesá a vyvolává obavy o zachování.

Rybák kaspický je jedním z druh, na které se vztahuje Dohoda o ochran afro-euroasijských sthovavých vodních pták ( AEWA ).

Chování

Krmení

iví se peván rybami , pro které se potápjí, vznáí se vysoko nad vodou a poté se vrhají. Píleitostn také jedí velký hmyz , mláata a vejce jiných pták a hlodavc. Mohou létat a 60 km (37 mi) od chovné kolonie, aby chytili ryby; asto loví na sladkovodních jezerech i na moi.

Chov

Chov probíhá na jae a v lét, piem je poloeno jedno a ti svtle modrozelená vejce s tkým hndým pinním. Hnízdí bu spolen v koloniích, nebo jednotliv ve smíených koloniích jiných druh rybák a rack . Hnízdo je na zemi mezi trkem a pískem, nebo nkdy na vegetaci; inkubace trvá 2628 dní. Mláata mají rzné peí, od svtle krémové po tmaví edohndou; tato variace pomáhá dosplým v rozpoznávání vlastních kuat pi návratu do kolonie z výlet za krmením. K opeení dochází po 3545 dnech.

Galerie

Reference

externí odkazy

Opiniones de nuestros usuarios

Jitka Vacková

Už je to nějakou dobu, co jsem viděl článek o Rybák kaspický napsaný tak didaktickým způsobem. Líbí se mi to.

Darina Dušková

Konečně článek o Rybák kaspický, který se snadno čte.

Stanislav Macková

Konečně! V dnešní době se zdá, že pokud nepíší články o deseti tisících slovech, nejsou šťastní. Redaktoři obsahu, toto ANO je dobrý článek o Rybák kaspický.