Cassandra Peterson



Všechny poznatky, které lidé za staletí nashromáždili o Cassandra Peterson, jsou nyní k dispozici na internetu a my jsme je pro vás shromáždili a uspořádali co nejpřístupnějším způsobem. Chceme, abyste měli rychlý a efektivní přístup ke všem informacím o Cassandra Peterson, které chcete vědět, aby vaše zkušenost byla příjemná a abyste měli pocit, že jste skutečně našli informace o Cassandra Peterson, které jste hledali.

Pro dosažení našich cílů jsme se snažili nejen získat co nejaktuálnější, nejsrozumitelnější a nejpravdivější informace o Cassandra Peterson, ale dbali jsme také na to, aby design, čitelnost, rychlost načítání a použitelnost stránky byly co nejpříjemnější, abyste se mohli soustředit na to podstatné, znát všechny dostupné údaje a informace o Cassandra Peterson, aniž byste se museli starat o cokoli dalšího, o to jsme se již postarali za vás. Doufáme, že jsme dosáhli svého cíle a že jste našli informace, které jste chtěli o Cassandra Peterson. Proto vás vítáme a vyzýváme, abyste si i nadále užívali používání scientiacs.com.

Cassandra Petersonová
Cassandra Peterson od Gage Skidmore.jpg
Peterson v kvtnu 2011
narozený
Cassandra Gay Peterson

( 1951-09-17 )17.záí 1951
obsazení
  • Hereka
  • spisovatel
  • zpvák
Aktivní roky 1970 - souasnost
Známý jako Elvira, paní temnoty
Manel / manelka
Mark Pierson
( M.  1981; div.  2003)
Partnei Teresa Wierson ( c. 2002 - souasnost)
Dti 1
webová stránka elvira .com
Podpis
Podpis Cassandry Petersonové.png

Cassandra Peterson (narozená 17. záí 1951) je americká hereka, spisovatelka a zpvaka. Ona je nejlépe známá pro její zobrazení hrza hostesky charakteru Elvira, Mistress of the Dark . Peterson získal slávu na losangeleské televizní stanici KHJ-TV ve své jevitní osobnosti jako Elvira, hostující Elvira's Movie Macabre , týdenní B filmovou prezentaci.

Raný ivot

Peterson se narodil na Manhattanu v Kansasu . Kdy byla batole, byla opaena vroucí vodou, která vyadovala, aby koní tpy pokryly více ne 35% jejího tla, aby se uzdravila, co zpsobilo, e musela strávit ti msíce v nemocnici. V rozhovoru z roku 2011 Peterson uvedla, e jako dít byla více fascinována hrakami s hororovou tematikou, zatímco jiné dívky byly obsazeny panenkami Barbie . Na základní kole sledovala House na Haunted Hill , co byl první horor, který kdy vidla. Bhem svého dospívání pracovala Peterson jako tanenice drag queen go-go v gay baru Colorado Springs v Coloradu .

Kariéra

Ranná kariéra

Inspirována Ann-Margret ve filmu Viva Las Vegas , bhem výletu do Las Vegas, Nevada , bhem stední koly pesvdila své rodie, aby ji nechali vidt ivou show, kde si jí vimli produkní pracovníci; pestoe jí bylo pouhých 17 let, pesvdila rodie, aby jí nechali podepsat smlouvu. Ihned po ukonení stední koly odjela zpt do Las Vegas, kde se stala showgirl v prkopnickém Vive Les Girls! Frederica Apcara . v Dunách ; tam potkala Elvise Presleyho , s ním byla na rande. Mla malou roli showgirl ve filmu Jamese Bonda Diamanty jsou vné (1971) a hrála tanenici nahoe bez ve filmu Pracující dívky (1974). Peterson íká, e i kdy si na událost nepamatuje, zdá se, e pózovala na obálce alba Toma Waitsa Small Change (1976).

Na zaátku 70. let se Peterson pesthoval do Itálie a stal se zpvákem italských rockových kapel I Latins 80 a The Snails . Poté, co ji pedstavil filmovému reisérovi Federicu Fellinimu producent dokumentu o Las Vegas showgirls, ve kterém se objevila, získala malou roli ve filmu Roma (1972). Kdy se vrátila do USA, objídla noní kluby a diskotéky po celé zemi s hudebním/komediálním poinem Mammas Boys . V roce 1979 se pipojila k improvizaní skupin The Groundlings se sídlem v Los Angeles , kde vytvoila postavu typu Valley girl, na ní je do znané míry zaloena osobnost Elviry.

Peterson se ucházela o roli Ginger Grant na tetí televizní film Gilligan's Island v roce 1981, krátce pedtím, ne jí KHJ-TV nabídla pozici hororového hostitele . Peterson byl také osobností na rozhlasové stanici KROQ-FM 106,7 v Los Angeles od roku 1982 do roku 1983.

Elvira

Elvira zaíná: Film Macabre

Na konci jara 1981, est let po smrti Larryho Vincenta , který hrál hostitele Sinister Seymour víkendové hororové show v Los Angeles s názvem Fright Night , zaali producenti show show vracet.

Producenti se rozhodli pouít hostitele. Poádali hororovou hostitelku padesátých let Mailu Nurmi, aby oivila The Vampira Show . Nurmi pracoval na projektu na krátkou dobu, ale skonil, kdy producenti nemli najmout Lola Falana hrát Vampira. Stanice vyslala castingový hovor a Peterson vyzkouel a roli získal. Producenti nechali na ní vytvoit image role. Se svým nejlepím pítelem Robertem Reddingem pila se sexy punkovým/upírským pohledem poté, co producenti odmítli její pvodní nápad vypadat jako postava Sharon Tate ve filmu Fearless Vampire Killers .

Krátce ped prvním nahráváním dostali producenti od Nurmiho dopis o zastavení . Krom podobností ve formátu a kostýmech se Elvirina závrená linie pro kadou show, která pála svému publiku Nepíjemné sny, nápadn podobala Vampirin blií: Zlé sny, milákové ... pronesla, kdy odcházela mlhavou chodbou. Soud rozhodl ve prospch Petersona a rozhodl, e podoba znamená skutené znázornní vzhledu jiné osoby, a nikoli pouze blízkou podobnost. Peterson tvrdil, e krom základního designu erných at a erných vlas nebyla Elvira nic jako Vampira. Nurmi tvrdila, e Vampirina podoba byla zaloena na Morticii Addamsové , postav v karikaturách Charlese Addamse, které se objevily v asopise The New Yorker .

Petersonova postava Elviry si rychle získala pozornost díky svým piléhavým, nízkým stihem a výstihem zobrazujícím erné aty. Pijala ubohý tón kalifornské Valley girl a do svého komentáe vnesla satirický a sarkastický nádech. Vychutnávala si upoutní nemorálních dvojsmysl a asté vtipkování o svém dekoltu. V rozhovoru pro AOL Entertainment News Peterson ekl: Zjistil jsem, e Elvira jsem já, kdy jsem byl teenager. Je to spastická dívka. Jen eknu, co cítím, a zdá se, e to lidi baví. Její táborový humor, sexuální pitalivost a dobrosrdený výsmch ji oblíbily u divák v noních filmech a její popularita stoupala.

Postava Elviry se brzy vyvinula z nejasné kultovní postavy do lukrativní znaky. V 80. a 90. letech byla spojována s mnoha produkty, vetn halloweenských kostým, komiks, akních figurek, sbratelských karet, hracích automat, halloweenských dekorací, modelových sad, kalendá, parfém a panenek. Na obálce asopisu Femme Fatales se objevila ptkrát. Její popularita dosáhla zenitu vydáním celoveerního filmu Elvira: Mistress of the Dark z roku 1988 , na jeho scénái, napsaném pímo pro obrazovku, Peterson spolupracoval s Johnem Paragonem a Samem Eganem.

Po nkolika letech pokus o pokraování filmu Elvira: Mistress of the Dark se Cassandra a její manaer a tehdejí manel Mark Pierson rozhodli financovat druhý film. V listopadu 2000, Peterson napsal, opt ve spolupráci s Paragon, a koproducent Elviry Haunted Hills . Film se natáel v Rumunsku za necelý milion dolar. S malým rozpotem, který zbyl na propagaci, Cassandra a Mark promítali film v prostedcích pro charitativní fondy AIDS po celé Americe. Pro mnoho pítomných lidí to byla jejich první píleitost vidt enu za postavou Elviry. 5. ervence 2002 mla Elvirina Haunted Hills oficiální premiéru v Hollywoodu. Elvira dorazila na premiéru ve svém Macabre Mobile. Film byl pozdji uveden na filmovém festivalu v Cannes 2003 .

V záí 2010 se Elviin film Macabre vrátil k televizní syndikaci, tentokrát s filmy ve veejné domén. V íjnu 2014 vylo najevo, e byla vyrobena nová série tinácti epizod, 13 nocí Elvíry pro Hulu . Pehlídka mla premiéru 19. íjna 2014 a probhla a na Halloween.

Peterson v souasné dob pracuje na pímém pokraování filmu Elvira z roku 1988 : Mistress of the Dark , stejn jako na animovaném projektu Elvira.

Elvira na domácím videu

V roce 1985 zaala Elvira hostovat domácí video sérii s názvem ThrillerVideo , divize International Video Entertainment (IVE) . Mnoho z tchto film vybral run Peterson. Rozhodli jsme se dret dál od explicitnjích film o lidoroutech , slasherech a zombie té doby, obvykle se jednalo o krotké filmy jako The Monster Club a televizní filmy Dana Curtise , stejn jako mnoho epizod televizního seriálu Hammer House of Horror . Vzhledem k tomu, e odmítla hostitele , aby byly Die Pomalu , Sedm Dvee smrti , a pohben zaiva , ale videa byli proputni na ThrillerVideo etiket bez Elvira vzhledu jako hosteska. Poté bylo Elvira bez vystoupení vydáno také nkolik rozíených epizod britské jmenné série Thriller (tj. The Devil's Web , A Killer in Every Corner , Murder Motel ); v nkterých, napíklad v Buried Alive, ji nahradilo herecké obsazení.

Úspch série ThrillerVideo vedl k druhé sad videí, Elvira's Midnight Madness , vydané prostednictvím Rhino Home Video. V roce 2004 byla vydána sbírka DVD hororových film s názvem Elviina skíka hrz , co znamenalo návrat Elviry k hostování hororových film po desetileté absenci.

Nechtný pilot pro The Elvira Show na CBS

V roce 1993 natoila pilota pro CBS s názvem The Elvira Show. Rozíení filmu z roku 1988 o prostedí situaní komedie pedpokládalo, e se Elvira a její rodina pesthovali do nové tvrti se svou starí tetou a vypoádali se s nosatými sousedy a upjatými konzervativci, kteí vichni chtli, aby se odsthovali. Dále hrály Katherine Helmond , Phoebe Augustine , Cristine Rose , Ted Henning , Lynne Marie Stewart , Claudette Wells , John Paragon , Laurie Faso a Basil Hoffman . To bylo zrueno, ne to vysílalo.

Kariéra mimo Elviru

Peterson také vylíil role jiných ne Elvira v mnoha dalích filmech, nejvíce pozoruhodn Pee-wee's Big Adventure v roce 1985 po boku pítele a kolegy Groundlinga Paula Reubense , který hrál jako jeho postava Pee-wee Hermana ; Allan Quatermain a Ztracené msto zlata , vydané v roce 1987, kde hráli Richard Chamberlain a Sharon Stone ; a Ve o zlu , jako matka jménem Linda, která íká, e nechote do starého divadla sledovat straidelné filmy.

Osobní ivot

Peterson se v roce 1981 oenil s hudebníkem Markem Piersonem a brzy se stal jejím osobním manaerem. Mli jednu dceru, Sadie Pierson (narozen 12. íjna 1994), a byli rozvedeni 14. února 2003.

Peterson vydala své monografie Yours Cruelly, Elvira: Memoirs of the Mistress of the Dark , 21. záí 2021. V nm prozradila, e je ve vztahu se enou, Teresou T Wierson, od roku 2002. Oni zaal jejich romantický vztah po Petersonov odlouení od jejího manela. Také prozradila, e ji basketbalista Wilt Chamberlain sexuáln napadl bhem veírku v jeho sídle Bel Air v 70. letech minulého století.

Peterson byl mnoho let vegetarián ; od roku 2021 pokrauje v udrování semi-vegetariánské stravy.

Filmografie

Rok Titul Role Poznámky
1971 Diamanty jsou vné Taneník Uncredited malá role
1972 Romové Taneník Uncredited malá role
1974 Pracující dívky Katya
1978 Ostrov fantazie Ftatateetah Epizoda: Homecoming/The Sheikh
1980 Od pobeí k pobeí Veee host
Cheech a Chongv dalí film Rukojmí
1981 Král hory Soused
19811986, 201011 Elviin film Macabre Elvira Hostitelka hororu v televizi
1982 Jekyll a Hyde ... Zase spolu Prsatá sestra
Bramborové hranolky Elvira Epizody: Rock Devil Rock a Vci, které se plíí v noci
1983 Sting II O'Malleyova dívka
Stroker Eso Dívka s oky
Ostrov fantazie Esther Epizody: Co je to s dtmi/Ostrov hrz a Boí dít/Volání opony
Balboa Angie Stockard
1985 Pee-wee's Big Adventure Motorkáská máma
ThrillerVideo Elvira Domácí video série pro USA a pozdji IVE
1986 Echo Park Sheri
Allan Quatermain a Ztracené msto zlata Sorais
WrestleMania 2 Hostující komentátor v segmentu Los Angeles s Jessem Venturou a Lordem Alfredem Hayesem
Elvirin halloweenský speciál Elvira
1988 Elvira: Paní temnoty Elvira
1989 Super show Super Mario Bros! Elvira (jako sama) Epizody: Mommyes Curse a The Ghoul of My Dreams
Promo akce NWA Halloween Havoc 1989 Elvira
1990 Promo akce NWA Halloween Havoc 1990 Elvira
1991 Ted & Venue Lisa
Promo akce WCW Halloween Havoc 1991 Elvira Nároky v promo akci, které mají být v procesu výstavby klece Komnaty hrzy pro tuto událost.
1992 Upíi keupu Elvira Vyprav
Parker Lewis neme prohrát Elvira Epizoda: Chlapec se setká s dívkou II
1993 Show Elvira Elvira Nevolaný pilot CBS
19931995 Vrtulníky s Elvirou Elvira
1996 Space Ghost Coast to Coast Elvira Epizoda: Switcheroo
Je to moje party Párty host Uncredited role
1997 Nash Bridges Elvira Epizoda: Sniper
Nakreslete si vlastní toony Pouze ada 1
Elvira's Ghost Stories Spooktacular Elvira
Krátká show Martina Elvira Epizoda: #1.35
Rozhlasová show Howarda Sterna Sebe Epizoda 19
2000 Nevsta Monster Mania Elvira
2001 Scares & Odváí se
Elvira's Haunted Hills Elvira
2004 E! Skutený hollywoodský píbh Sebe Epizoda: Scream Queens
Monsterama: Pocta hororovým hostitelm
Elviina skíka hrz Elvira Sbírka hororových film na DVD
Miluji 80. léta Sama a Elvira
2005 Miluji prázdniny
I Love the 80s 3-D Minisérie TV VH1
Playboy Presents: Hef 's Halloween Spooktacular Hostitelka
TV1 Elvira Australský kabelový televizní kanál TV1; formát byl podobný její staré show
2006 ervená Karkulka Hunterova máma
The Secret Life of Superfans
Vampira: Film Sebe Peterson pojednává o alob na Vampiru
Miluji 70. léta: Svazek 2 Minisérie TV VH1
ivot v TV zemi - Sherman Hemsley Televizní epizoda
Elviin film Macabre Elvira DVD série
Dívky od vedle Elvira Epizoda: Dívky budou vlkodlaci
2007 Hledání dalí Elviry Elvira Reality televizní seriál
2009 Straidelný svt El Superbeasto Jantar Hlas
Stední Elvira Zvlátní vzhled portrétu jako Elvira na zaátku epizody Bite Me
Bolest Video hra
2010 Ve o zlu Linda
Elvira není arodjnice Elvira 45sekundové virální video, které zfalovalo kampaovou kampa kandidátky na americký senát Christine O'Donnell
2011 Last Man Standing Elvira Vzhled Cameo
Podivnosti Sebe 45sekundové virální video, které zfalovalo kampaovou kampa kandidátky na americký senát Christine O'Donnell
2012 RuPaul's Drag Race: All Stars Elvira Host soudce; epizoda: Dynamic Drag Duos
Poítání aut Sama a Elvira Epizoda: Satanský mechanik
Pevinout toto! Sebe
2013 Bruno a Earlene jdte do Vegas Artie Duke
První úsek Paní Glennová
20132017 Teenage Mutant Ninja Turtles (televizní seriál 2012) Paní Campbell / poítaový hlas / Utrom Queen (est epizod) Hlas; est epizod
2014 Electric Boogaloo: Divoký, nevyený píbh o dlových filmech Sebe
13 nocí Elviry Elvira
2015 Halloweenské války Elvira Host soudce
2016 LEGO Scooby-Doo! Straidelný Hollywood Drella Diabolique Hlas
Halloweenské války Elvira Host soudce
Talking Dead Sebe Epizoda: Písahám
2017 Call of Duty: Infinite Warfare Elvira Video hra
2018 Hollywoodské zbran: skutenost nebo fikce Elvira Epizoda: Terryho podsvtí
Války úloit Storage Halloween Nejdsivjí skíky speciální Elvira Hostitel
2019 RuPaul's Drag Race Elvira Host soudce
Pi hledání temnoty Sebe Dokumentární film
Scooby Doo! Návrat na Zombie Island Elvira Hlas
Halloween Wars Season 9, Episode 1 Elvira Host soudce
2020 Po pravd eeno Sebe
Pohádky JJ Villarda Královna Hlas; jedna epizoda
Veselý Halloween, Scooby-Doo! Elvira Hlas
In Search of Darkness: Part II Sebe Dokumentární film
2021 40. výroí Elviry, velmi dsivé, velmi speciální speciál Elvira

Vystoupení hudebního videa

Rok Singl Umlec
1985 Narodil se ve východním LA Cheech Marin
1986 "Moje chyba" Phantom, Rocker & Slick
2008 " Zombie Killer " Leslie a LY
2009 Paní temnoty Ghoultown
2014 Dej mi nco dobrého Ryan Adams

Diskografie

Peterson zaznamenal nkolik písní a parodie pro její Elvira Halloween alb v roce 1980 a 1990:

  • Elvira a Vi-Tones: 3-D TV : 3-D TV (trojrozmrný) b/w Elvira's Theme (Rhino Records 1982)
  • Elvira pedstavuje Vinyl Macabre: Oldies But Ghoulies (Volume 1) (Rhino Records 1983)
  • Elvira pedstavuje Haunted Hits (Rhino Records 1987)
  • Elvira pedstavuje Monster Hits (Rhino Records 1994)
  • Elvira pedstavuje Revenge of the Monster Hits (Rhino Records 1995)
  • Elvira's Gravest Hits (Shout! Factory 2010)

Vystupovala také na skladb s názvem Zombie Killer pro skupinu Leslie and the LY's , vydané v únoru 2008. Ve videoklipu k této skladb je vystoupení Leslie a LY pro vyprodané publikum zombie ve fiktivním prostedí s názvem Stadion Elvira . Byl vydán 7 "singl.

Bibliografie

  • Elvira; Paragon, John (1996). Elvira: Transylvania 90210 . Penguin Publishing Group. ISBN 9781572971790.Správa CS1: více jmen: seznam autor ( odkaz )
  • Elvira; Paragon, John (1997). Elvira: Camp Vamp . Penguin Publishing Group. ISBN 9781572972261.Správa CS1: více jmen: seznam autor ( odkaz )
  • Peterson, Cassandra; Paragon, John (1997). Bad Dog, Andy: Parodie . Obecná vydavatelská skupina. ISBN 1575440377.
  • Elvira; Paragon, John (1998). Chlapec, který plakal vlkodlak . Knihy Berkley Boulevard. ISBN 9780425164907.Správa CS1: více jmen: seznam autor ( odkaz )
  • Peterson, Cassandra (2014). Elvira, paní temnoty . Tweeterhead. ISBN 9780692678183.
  • Peterson, Cassandra (2021). S pozdravem, Elvira: Vzpomínky paní temnoty . Hachette Books. ISBN 9780306874352.

Ceny a nominace

Ocenní

Filmový festival Los Angeles Silver Lake

  • Cena Spirit of Silver Lake : 2001

Hollywoodský hororový festival

  • Cena Vincenta Price : 2018

Nominace

Ceny Saturn

  • Nejlepí hereka : 1988

Malinové ceny

  • Nejhorí hereka : 1988

Viz také

Poznámky pod arou

externí odkazy

Opiniones de nuestros usuarios

Mia žáková

Vždy je dobré se učit. Děkujeme za článek o Cassandra Peterson.

Milada Novak

Skvělý příspěvek o Cassandra Peterson.

Karel Zemanová

Opravit. Poskytuje potřebné informace o Cassandra Peterson.

Oto Pokorná

Tento článek o Cassandra Peterson mě zaujal, připadá mi zvláštní, jak dobře jsou slova změřena, je jako...elegantní.

Alenka žák

Už je to nějakou dobu, co jsem viděl článek o Cassandra Peterson napsaný tak didaktickým způsobem. Líbí se mi to.