Racek kaspický



Všechny poznatky, které lidé za staletí nashromáždili o Racek kaspický, jsou nyní k dispozici na internetu a my jsme je pro vás shromáždili a uspořádali co nejpřístupnějším způsobem. Chceme, abyste měli rychlý a efektivní přístup ke všem informacím o Racek kaspický, které chcete vědět, aby vaše zkušenost byla příjemná a abyste měli pocit, že jste skutečně našli informace o Racek kaspický, které jste hledali.

Pro dosažení našich cílů jsme se snažili nejen získat co nejaktuálnější, nejsrozumitelnější a nejpravdivější informace o Racek kaspický, ale dbali jsme také na to, aby design, čitelnost, rychlost načítání a použitelnost stránky byly co nejpříjemnější, abyste se mohli soustředit na to podstatné, znát všechny dostupné údaje a informace o Racek kaspický, aniž byste se museli starat o cokoli dalšího, o to jsme se již postarali za vás. Doufáme, že jsme dosáhli svého cíle a že jste našli informace, které jste chtěli o Racek kaspický. Proto vás vítáme a vyzýváme, abyste si i nadále užívali používání scientiacs.com.

Racek kaspický
Larus cachinnans 3 (Marek Szczepanek) .jpg
Racek kaspický pro dosplé, Polsko
Vdecká klasifikace Upravit
Království: Animalia
Kmen: Chordata
Tída: Aves
Objednat: Charadriiformes
Rodina: Laridae
Rod: Larusi
Druh:
L. cachinnans
Binomické jméno
Larus cachinnans
Pallas , 1811
LarusCachinnansIUCN2019-2.png
Rozsah L. cachinnans
   Chov
   Rezident
   Nelechtní

Caspian Gull ( Larus cachinnans) je velký racek a len sled a Racek lutonohý komplex . Vdecký název je z latiny . Zdá se, e Larus odkazoval na racka nebo jiného velkého moského ptáka a cachinnans znamená smje se, od cachinnare smje se.

Popis

Je to velký racek dlouhý 5668 cm (2227 palc), s rozptím kídel 137 a 155 cm (54 a 61 palc) a tlesnou hmotností 6801590 g (1,503,51 lb). Mezi standardní mení, akord kídla je 38,5 a 48 cm (15,2 a 18,9 palce), úet je 4,6 a 6,4 cm (1,8 a 2,5 palce ) a tarsus je 5,8 a 7,7 cm (2,3 a 3,0 palce). Caspian racek má dlouhý, tíhlý úet, zdraznný ikmým elem. Nohy, kídla a krk jsou delí ne racek obecný a racek lutonohý . Oko je malé a asto tmavé a nohy se lií od svtle rové a po svtle naloutlou barvu. Záda a kídla jsou o nco tmaví odstín edé ne racek stíbitý, ale o nco svtlejí ne racek lutonohý. Nejvzdálenjí primární peí má velkou bílou piku a bílý jazyk bící po vnitní síti.

První zimní ptáci mají bledou hlavu s tmavými pruhy na zadní stran krku. Spodní ásti tla jsou bledé a zadní strana je naedlá. Vtí a stední houtí mají blavé piky tvoící dv bledé linie pes kídlo.

Rozdlení

Racek kaspický se rozmnouje kolem erného a Kaspického moe a táhne se na východ pes stední Asii do severozápadní íny . V Evrop se íí na sever a západ a nyní se mnoí v Polsku a východním Nmecku . Nkteí ptáci migrují na jih a k Rudému moi a Perskému zálivu , zatímco jiní se íí do západní Evropy v zemích, jako je védsko , Norsko a Dánsko nebo Benelux a dokonce i na sever Francie. Malý poet je nyní pravideln vidt v Británii , zejména v jihovýchodní Anglii , východní Anglii a Midlands .

Chov

Obvykle hnízdí na ploché, nízko poloené zemi vodou, na rozdíl od racka lutonohého, který hnízdí hlavn na útesech v oblastech, kde se oba pekrývají. Chovná sezóna zaíná poátkem dubna. Poloí se dv nebo ti vejce a inkubují se 27 a 31 dn.

Krmení

Jsou to mrchorouti a predátoi s velmi pestrou stravou. Bhem období rozmnoování asto jedí hlodavce, jako jsou veverky , létající do urité vzdálenosti do stepí, aby je nali.

Klasifikace a poddruh

Tato forma má problematickou taxonomickou historii, shrnutou v lánku o rackovi . S kaspickým rackem se díve zacházelo jako s poddruhem Racek stíbitý, ale nyní s ním mnoho autorit zachází jako s plným druhem (nap. Britský ornitologický svazový výbor). Nkteré orgány zahrnují racek lutonohý ( L. michahellis ) v L. cachinnans , ale nyní se také bn povauje za samostatný druh.

Racek stepní nebo Racek barabský ( L. (cachinnans) barabensis ) lze povaovat za poddruh racka kaspického nebo za samostatný druh. To je také velmi podobný geneticky do svého severního souseda, na taimyrensis závod Heuglin racek . Racek stepní se mnoí ve stední Asii, zejména v severním Kazachstánu . Rozsah jeho nechovného chovu je stále málo známý, ale vtina z nich zimuje v jihozápadní Asii od Perského zálivu po severozápadní Indii . O tomto formulái jsou moné záznamy z Hongkongu a Jiní Koreje .

Mongolský racek ( L. (vegae / cachinnans) mongolicus ), mohou být klasifikovány jako poddruh Kaspického racka, poddruh Vega racka , nebo jako druh v jeho vlastní pravý. Chová se v Mongolsku a okolních oblastech a v zim migruje na jihovýchod.

Reference

Dalí tení

Identifikace

  • Garner, Martin; Quinn, David (1997). Identifikace rack lutonohých v Británii (PDF) . Brittí ptáci . 90 : 2562, 369384.
  • Bakker, Theo; Offereins, Rudy; Winters, Rik (2000). "Galerie identifikace kaspického racka". Birding World . 13 (2): 6074. (identifikaní lánek obsahující 34 obrázk Caspian Rack rzného vku)
  • Jonsson, Lars (1998). Rackové se lutými nohama a rackové se lutými nohama v Baltském moi. Alula . 4 (3/1998): 74100.
  • Neubauer, Gregory; Millington, Richard (2000). Identifikace racek kaspický znovu navtíven. Birding World . 13 (11): 462465. (identifikace adres v juvenilním opeení)
  • Malý, Brian (2001). Juvenilní kaspický racek v Suffolku. Birding World . 14 (9): 385387.
  • Gibbins, Chris; Malý, Brian J .; Sweeney, John (2010). Ze spis Výboru pro rarity: Identifikace racka Kaspického, ást 1: typití ptáci. Brittí ptáci . 103 (3): 142183. (podrobný identifikaní papír pokrývající typické jednotlivce)

externí odkazy

Opiniones de nuestros usuarios

Zuzana Dostal

Potřeboval jsem najít něco jiného o Racek kaspický, což nebyla typická věc, která se vždy čte na internetu, a tento článek z Racek kaspický se mi líbil.

Rene Zelenka

Pěkný článek z Racek kaspický.

Vladislav Bartošová

Tento záznam o Racek kaspický je velmi zajímavý.

Tobias Hanák

Vždy je dobré se učit. Děkujeme za článek o Racek kaspický.